Χρυσή επέτειος: Το St. George Lycabettus γιόρτασε τα 50 χρόνια του!

Με την πιο όμορφη θέα στην Αθήνα, την Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού το St. George Lycabettus είναι εδώ και 5 δεκαετίες το αγαπημένο και βραβευμένο ξενοδοχείο στην ελληνική πρωτεύουσα που πρωταγωνιστεί στα αθηναϊκά δρώμενα. Για τον εορτασμό της επετείου των 50 χρόνων του διοργανώθηκε μια εντυπωσιακή δεξίωση με πολλές λαμπερές παρουσίες.

Τατιάνα Μπλάτνικ, Τόνια Βασιλοπούλου, Carlos Mota, Marie Blanche Brillembourg
Με οικοδέσποινες την Ειρήνη και την Τόνια Βασιλοπούλου και με μια αξέχαστη εκδήλωση το ξενοδοχείο St. George Lycabettus γιόρτασε τη συμπλήρωση των 50 χρόνων του. Το εμβληματικό ξενοδοχείο που δεσπόζει στις παρυφές του Λυκαβηττού διαθέτοντας την ωραιότερη θέα στην Αθήνα (μην ξεχνάμε πως το St. George Lycabettus είναι βραβευμένο για την ωραιότερη θέα της Ευρώπης στα World Luxury Awards), την Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού, έχει ταυτιστεί με σημαντικές στιγμές της ελληνικής πρωτεύουσας, αλλά και τα ωραιότερα καλέσματα των νεανικών μας χρόνων.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ με την οικοδέσποινα, Τόνια Βασιλοπούλου, και τη μητέρα της, Marie-Blanche Brillembourg

Από τις συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η προβολή του επετειακού βίντεο που προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνες.

Ίζομπελ, Τόνια και Ειρήνη Βασιλοπούλου

Το St. George Lycabettus εγκαινιάσθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1974 και πήρε το όνομά του από από τον Αϊ Γιώργη του Λυκαβηττού, από την αρχή της δημιουργίας του μέχρι και σήμερα ιδιοκτήτες του ήταν και είναι η οικογένεια Μαντζαβελάκη. Η τρίτη γενιά της οικογένειας βρίσκεται σήμερα στο τιμόνι της επιχείρησης. Πρόκειται για τα εγγόνια του ιδρυτή, Αντώνη Μαντζαβελάκη, την Τόνια και τον Πάνο Βασιλόπουλο (παιδιά της κόρης του, Ειρήνης Μαντζαβελάκη).

Ελίνα Βασιλάκη, Τόνια Βασιλοπούλου, Ελεάννα Ζησιάδη, Άντυ Τουρνικιώτη, Μαρία Παπαθανασίου

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου των 50 χρόνων πραγματοποιήθηκε στο πλήρως ανακαινισμένο Vertigo Pool & Sunset Bar, στο rooftop του ξενοδοχείου συγκεντρώνοντας εκλεκτούς προσκεκλημένους, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματιών, πολιτικών και καλλιτεχνών.

Ελίνα Σπηλιοπούλου, Πολυτίμη Μπακατσέλου, Ντόζια Κουρούπη-Κρασσά

Την ανακαίνιση του Vertigo επιμελήθηκε η in-house αρχιτεκτονική ομάδα του ξενοδοχείου, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Παπατριανταφύλλου. Η ομάδα κατάφερε να αναβαθμίσει τον χώρο σε μία όαση δροσιάς, χαλάρωσης και κομψότητας, ενισχύοντας την συνολική εμπειρία των επισκεπτών.

Ίλεανα Μακρή Γιώργος Μπαρμπαλιάς, Σία Ξαναλάτου

Η διακόσμηση του Vertigo φέρει την καλλιτεχνική σφραγίδα του γνωστού interior designer Carlos Mota από τη Νέα Υόρκη. Ο Mota επέλεξε το κίτρινο ως κύριο χρώμα για να αναδείξει την φωτεινότητα και τη ζεστασιά του ήλιου. Ο δημοφιλής interior designer έβαλε τοπικά φυτά και λουλούδια δημιουργώντας ένα «καταφύγιο» από τους φρενήρεις ρυθμούς της Αθήνας.

Κέλλυ Δρίτσα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Στον ανανεωμένο χώρο του rooftop παρουσιάστηκαν επίσης σημαντικά έργα τέχνης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Γάλλο εικαστικό Cédric Bouteiller, που εκπροσωπείται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την γκαλερί Kapopoulos Fine Arts. Οι πίνακές του Cedric Bouteiller, εμπνευσμένοι από το urbanism, συνδυάζουν αστικές εικόνες και fashion icons, με κεντρικό θέμα τις γυναικείες μορφές. Τα έργα του Bouteiller ενσωματώνουν διάφορες τεχνικές όπως μοντέρνα φωτογραφία, σύγχρονη ζωγραφική, γκράφιτι, ψηφιακή τέχνη και κολάζ, δημιουργώντας μοναδικές συνθέσεις που εντυπωσιάζουν. Χορηγοί της βραδιάς ήταν το The Greek Designers Store και η Αθηναίκή Ζυθοποιία.

Κατερίνα Γκαγκάκη, Βασίλης Ζούλιας

Ειρήνη Νικολοπούλου, Έλενα Τουπογιάννη

Μαρία Παπαθανασίου, Ερρίκος Αρώνες με τα ζεύγη Τριανταφυλλίδη και Ιωακειμίδη

Πάολα Παύλου, Μαρί Raxevsky-Μουρκάκου

Άντυ Τουρνικιώτη, Ελίνα Βασιλάκη, Ελεάνα Ζησιάδου

Cedric Bouteiller, Νίκη Καποπούλου

Massu Nedjat, Κώστας Χατζηπατέρας

Πάρης Ξανάλατος, Ελεάνα Καραγεωργίου, Σία Ξαναλάτου

Χάρις Τσαούση, Μελίνα Πίσπα, Γιάννης Τσαούσης, Τόνια Βασιλοπούλου, Ντάρια Χαΐτογλου

Calliope, Χρήστος Καρβούνης, Στέλλα Καρμίρη, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Ελεάνα Ζησιάδη, Στέλιος Καφαντάρης

Γιώργος Παπαλέξης, Αλεξία Τσακανίκα

Βασίλης Ζούλιας, Περικλής Κονδυλάτος

Η Ειρήνη Βασιλοπούλου με τον διάσημο interior designer, Carlos Mota

Αλέξανδρος Κακλαμάνης, Γιώργος Μπαρμπαλιάς

Αθηνά Φαράζη, Ηρώ Τζαμτζή, Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ίζομπελ Βασιλοπούλου, Χρυσάνθη Μηλούλη, Κωνσταντίνα Μπίρμπα

Άποψη από το ανακαινισμένο Vertigo, όπου δόθηκε η δεξίωση

Άποψη από το ανακαινισμένο Vertigo, όπου δόθηκε η δεξίωση

Άποψη από το ανακαινισμένο Vertigo, όπου δόθηκε η δεξίωση

Photo: Papadakispres

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Events