«Το παλτό μου, μαμά» της Ρέας Βιτάλη παρουσιάστηκε στο Panagiota Plus
Μια ξεχωριστή βραδιά διοργανώθηκε στο φημισμένο εστιατόριο Panagiota Plus στην Αράχωβα για την παρουσίαση του τρίτου βιβλίου της συγγραφέως, το οποίο αναφέρεται στη μυθιστορηματική ζωή του Βασίλη Ζούλια, έχοντας ήδη κερδίσει με την κυκλοφορία του τα θετικά σχόλια των αναγνωστών
Την Αράχωβα και το αγαπημένο της εστιατόριο, Panagiota Plus, επέλεξε για την παρουσίαση του τελευταίου της βιβλίου «Το παλτό μου, μαμά» η Ρέα Βιτάλη, η οποία μέσα στις σελίδες του παραθέτει με συγκλονιστικό τρόπο τη μυθιστορηματική βιογραφία του σχεδιαστή μόδας, Βασίλη Ζούλια.
Την κ. Βιτάλη τη γνωρίζουμε από τα χρονογραφήματα και τα κείμενα που δημοσιεύει στα έντυπα με τα οποία κατά καιρούς συνεργάζεται. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μας και ως συγγραφέας. Έτσι, πριν από το «Το παλτό μου, μαμά», που είναι το τρίτο της βιβλίο, έχουν ήδη κυκλοφορήσει γνωρίζοντας επιτυχία το «Κάποτε θα γράψω ένα βιβλίο» και το «Δεν πέθανα εγκαίρως».
Η Ρέα Βιτάλη στη νέα της αυτή δουλειά, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα, περιγράφει όλο «το ταξίδι ζωής» του Ζούλια, το οποίο ξεκινά από τη Μήλο, όταν έφυγε με τη μητέρα του μετά το διαζύγιο των γονιών του, την ενασχόλησή του με τη μόδα, αλλά και την περιπέτειά του στο σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών, από όπου κατάφερε να βγει νικητής. Παράλληλα, δε, με τη συγκλονιστική ιστορία του η συγγραφέας ανατρέχει με γοητευτικό τρόπο στις δεκαετίας του ’70 και του ’80 και στη γέννηση του ελληνικού lifestyle.
Τη βραδιά της παρουσίασης στο Panagiota Plus, παραβρέθηκαν 150 προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους κάτοικοι της Αράχωβας αλλά και επισκέπτες από την Αθήνα και τις γύρω περιοχές. Την εκδήλωση υποστήριξε το βιβλιοπωλείο «Γεωσκώληξ» της Αράχωβας. Η βραδιά ξεκίνησε με τη Ρέα Βιτάλη να προλογίζει το βιβλίο της, ενώ μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη αγάπη που τρέφει για την Αράχωβα, την οποία επισκέπτεται ανελλιπώς από το 1987.
Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ξεχωριστές γεύσεις, αλλά και την ατμοσφαιρική μουσική που επιμελήθηκαν οι υπεύθυνοι του εστιατορίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Panagiota Plus (αποτελεί το μοντέρνο αδελφάκι της παραδοσιακής ταβέρνας, «Παναγιώτα», που επίσης λειτουργεί στην Αράχωβα), το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από 4 χρόνια, στεγάζεται σε ένα πέτρινο κτίριο του 1870 και περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό κελάρι.
Πριν από την ανακαίνισή του και τη μετατροπή του σε εστιατόριο λειτουργούσε ως εργαστήριο λαϊκής τέχνης, καθώς και ως τόπος προώθησης τοπικών προϊόντων. Σήμερα αποτελεί έναν πανέμορφο αισθητικά χώρο, όπου κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο, ενώ ξεχωρίζει από άποψη διακόσμησης με τους πολυελαίους και τα βελούδινα υφάσματά του. Η κουζίνα του είναι μεσογειακή (χρησιμοποιούνται τα ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής), τα κοκτέιλ του μοναδικά, ενώ η μουσική του είναι κυρίως mainstream, αλλά βέβαια προχωρώντας η νύχτα μεταμορφώνεται με επιτυχία σε διασκέδαση με μεγάλο κέφι και υψηλά beat!