Μακαρόν masterclass από τον chef patissier της «Μεγάλης Βρεταννίας»
Ο βραβευμένος Γάλλος chef patissier Arnaud Larher, o oποίος επιμελείται τα λαχταριστά γλυκά των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George, αποκάλυψε τις συνταγές και τον τρόπο δημιουργίας των αυθεντικών Γαλλικών μακαρόν σε ένα ξεχωριστό macaron masterclass
Η αίθουσα Royal Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία ήταν πλημμυρισμένη από παστέλ χρώματα, γαλλικά τραγούδια της εποχής, αρώματα και γεύσεις από τριαντάφυλλο, φιστίκι, λεμόνι και πραλίνα φουντουκιού, θύμιζε Παρίσι του 1950. Ο Arnaud Larher ο βραβευμένος Γάλλος chef patissier, ο οποίος επιμελείται τα λαχταριστά γλυκά των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George μας αποκάλυψε τις συνταγές των αυθεντικών γαλλικών μακαρόν.
Έτσι με οδηγούς τον Arnaud Larher και τους έμπειρους ζαχαροπλάστες των δύο ξενοδοχείων, Ευγένιο Βαρδακαστάνη και Γιάννη Κίκιρα, οι εκλεκτοί καλεσμένοι χωρίστηκαν σε 3 ομάδες, φόρεσαν τις ποδιές τους και έφτιαξαν χειροποίητα απολαυστικά μακαρόν διασκεδάζοντας με την καρδιά τους.
Στο κατάστημα GB Corner Gifts & Flavors του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, μπορεί κανείς να βρει τα αυθεντικά γαλλικά μακαρόν του Arnaud Larher σε μια μεγάλη γκάμα γεύσεων. Εκτός από τις κλασικές γεύσεις σοκολάτα, βανίλια, φιστίκι και λεμόνι, αξίζει να αναζητήσετε και τις πιο ξεχωριστές όπως χαλβάς, μαστίχα, λουκούμι, ginger-lime, passion fruit, mille fleurs καθώς επίσης και τα νέα μακαρόν σε μεγάλο μέγεθος. Οι λεπτές δημιουργίες του προκαλούν γευστική συγκίνηση στον ουρανίσκο και εντυπωσιάζουν τους πάντες με τα χρώματα και τη φινέτσα τους.GB Corner Gifts & Flavors: Ανοιχτά Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-20.30 Σάββατο 10.00-20.30.
Λίγα λόγια για τα μακαρόν: Πολύχρωμα, τραγανά, λαχταριστά, σε φίνες γεύσεις, τα μακαρόν είναι ίσως τα πιο διάσημα Γαλλικά γλυκά. Η πρώτη γραπτή συνταγή εμφανίστηκε το 17ο αιώνα στη Γαλλία, ενώ λίγο αργότερα, οι αδελφές Marguerite και Marie-Elisabeth πουλούν τα χειροποίητα μακαρόν τους κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και μένουν στην ιστορία ως «Soeurs Macarons» (αδελφές μακαρόν). Πυραμίδες με μακαρόν στόλιζαν και τις μεγαλοπρεπείς δεξιώσεις της Μαρίας Αντουανέτας, η οποία τα λάτρευε. Στις μέρες μας η 20η Μαρτίου είναι πλέον η Παγκόσμια Ημέρα Macaron.