ΗKAFEA TERRA μας «συστήνει» το βραβευμένο Panettone MiTo’21

Η KAFEA TERRA η εταιρεία πρότυπο και μια 100% ελληνική βιομηχανική επιχείρηση, η οποία έχει ταυτίσει την πορεία της με τον ιταλικό καφέ illy αλλά και το δικό της δημιούργημα, το ελληνικό brand Dimello, ανακοίνωσε την ένταξη στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της του Panettone Classico by MiTo’21. Πρόκειται για το πρώτο κλασσικό πανετόνε με 3 αστέρια στα Great Taste Awards. Δημιουργός του είναι ο Μιχάλης Τυράκης, ο οποίος διαπρέπει στην Ιταλία εδώ και 30 χρόνια

Ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, από την KAFEA TERRA η Νιόβη Καλλέργη και η κόρη της Ίλια Ιωσηφίδου και ο δημιουργός του Panettone MiTo’21, Μιχάλης Τυράκης

Η KAFEA TERRA, μια εταιρεία πρότυπο και μια 100% ελληνική βιομηχανική επιχείρηση, ξεκίνησε το 1988 έχοντας ως πρώτη της συνεργασία το ιταλικό brand illy και με όραμα να μάθει στον Έλληνα τον espresso. Μέσα σε σύντομο διάστημα πέτυχε να αναδείξει τον espresso illy ως τον κορυφαίο καφέ στην Ελλάδα και να μετατρέψει τη χώρα μας στη δυνατότερη ευρωπαϊκή αγορά του illy, απορροφώντας τη μισή ποσότητα του συνολικού όγκου εξαγωγών της ιταλικής εταιρείας σε όλη την Ευρώπη. Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2002 η KAFEA TERRA δημιούργησε τον Dimello, τον πρώτο ελληνικό espresso με πρώτη ύλη που ξεκινά από τη φάρμα και φτάνει μέσω της πλήρους καθετοποιημένης και αυτοματοποιημένης παραγωγής του στους επαγγελματίες συνεργάτες και τους καταναλωτές, με εξαγωγές σε συνολικά 14 χώρες.

Γιάννης Ιωσηφίδης, Ίλια Ιωσηφίδου, Ιορδάνης Ιωσηφίδης, Νιόβη Καλλέργη, από τον οικογενειακό όμιλο επιχειρήσεων KAFEA TERRA

Πριν λίγες ημέρες η KAFEA TERRA ανακοίνωσε μια ακόμα επιτυχημένη συνεργασία: την ένταξη στην προϊοντική της γκάμα του βραβευμένου Panettone Classico by MiTo’21. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συνεργασία ξεκινά από τον Οκτώβριο 2024 για την εμπορική διάθεση του Panettone Classico 750g και του Milano Alto 1kg.

Ίλια Ιωσηφίδου, Ιορδάνης Ιωσηφίδης, Νιόβη Καλλέργη

Το διάσημο panettone (πανετόνε), το αυθεντικό εορταστικό ψωμί των Ιταλών (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά βρίσκεται πάντα στο τραπέζι τους), ενισχυμένο με αποξηραμένα φρούτα και αρώματα εσπεριδοειδών, το οποίο αντλεί τις ρίζες της δημιουργίας του στην Ιταλία του 15ου αιώνα, βρήκε την καλύτερη και πιο ποιοτική εκδοχή του στο Panettone Classico by MiTo’21, που έχει βραβευθεί με την πιστοποίηση Great Taste Producer.

Μάγδα Λιβέρη, Αλέξανδρος Άρχος, Γιάννης Μαγουλάς, Νιόβη Καλλέργη

Λόγω της  αδιαμφισβήτητης ποιότητας των υλικών του η εταιρεία KAFEA TERRA, η οποία διαθέτει μια ευρεία γκάμα premium προϊόντων (καφές illy, Dimelo, Distillo, Σπιτικός, η σοκολάτα ρόφημα Monbana, Chocolanelle, Italciok, το τσάι Dammann κ.ά) αποφάσισε να εντάξει το Panettone MiTo’21 στο χαρτοφυλάκιό της. Πέρα όμως από την αξεπέραστη γεύση του, η Kafea Terra το προσέθεσε στα προϊόντα της για ένα ακόμα λόγο: επειδή εναρμονίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία της και τον ιταλικό της αέρα. Γιατί τι καλύτερο από ένα καφεδάκι που συνοδεύεται από ένα κομμάτι λαχταριστό πανετότε;

Έλφη Αλεξανδρόγλου, Ανδρέας Καραγιάννης, Μύριαμ Πρίφτη, Ελένη Γιαννικάκη

Η επίσημη παρουσίαση της προσθήκης του Panettone ΜιΤο’21 στο χαρτοφυλάκιό της KAFEA TERRA πραγματοποιήθηκε με μια ξεχωριστή εκδήλωση στον καταπράσινο κήπο του Μουσείου Γουλανδρή στην Κηφισιά, το οποίο επιμελήθηκε ο γνωστός  σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος. Σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερης αισθητικής, γεμάτο γεύσεις και άρωμα καφέ, συνεργάτες, δημοσιογράφοι και influencers από τον χώρο της γαστρονομίας και του lifestyle είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα εκλεκτά Panettone ΜιΤο’21 σε συνδυασμό με έναν καλοφτιαγμένο espresso. Δημιουργός του ΜιΤο’21 είναι ένας Έλληνας, ο Μιχάλης Τυράκης, ο οποίος διαπρέπει στην Ιταλία εδώ και 30 χρόνια.

Νιόβη Καλλέργη αντιπρόεδρος της KAFEA TERRA

Η αντιπρόεδρος της KAFEA TERRA, Νιόβη Καλλέργη, με ένα σύντομο, αλλά ιδιαίτερο περιεκτικό λόγο, μίλησε για τη φιλοσοφία και τους σημαντικούς σταθμούς της εταιρείας της, ενώ τόνισε πως η υψηλή ποιότητα του Panettone ΜιΤο’21 ήταν ένας από τους κύριους λόγους που αποφασίστηκε η προσθήκη του στην παλέτα των προϊόντων της KAFEA TERRA.

Μιχάλης Τυράκης, δημιουργός του Panettone Classico by MiTo’21,

Στη συνέχεια το μικρόφωνο πήρε ο Μιχάλης Τυράκης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην 30χρονη επαγγελματική του πορεία στην Ιταλία, μας εξιστόρησε πως οδηγήθηκε στη δημιουργία της βραβευμένης MiTo’21. Όσον αφορά το Panettone Classico τόνισε πως για τη δημιουργίας του χρησιμοποιούνται υψηλής ποιότητας υλικά όπως βιολογική σουλτανίνα από την Κρήτη και βανίλια από μία μικρή παραγωγό στη Μαδαγασκάρη. Και βέβαια δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το Panettone ΜιΤο’21 αποτελεί το πρώτο κλασσικό Panettone με 3 αστέρια στα Great Taste Awards.

Αλεξάνδρα Κρυστάλλη, Ίλια Ιωσηφίδου, Φοίβη Κρυστάλλη

Λίγα λόγια για το MiTo’21, το κλασικό Mιλανέζικο Panettone Μιλάνο 1495: εδώ γεννιέται ο μύθος της ιταλικής γαστρονομίας, ο Άρτος του Τόνυ, που σύντομα θα γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο ως Μιλανέζικο Panettone. Περισσότερο από πέντε αιώνες έπειτα, ξεκινώντας από μια αυθεντική συνταγή, δημιουργείται το Panettone Mito’21, εμπνευσμένο από δύο μεγάλες πόλεις της Ιταλίας, το Μιλάνο και το Τορίνο, όπου ο δημιουργός του Μιχάλης Τυράκης έζησε για τριάντα χρόνια και ερωτεύθηκε την γαστρονομική κουλτούρα της γείτονας χώρας.

Ο Μιχάλης Τυράκης, δημιουργός του Panettone MiTo’21, Ιορδάνης Ιωσηφίδης CEO της KAFEA TERRA

Το Panettone MiTo’21 είναι αυθεντικό γιατί σέβεται όλα τα κριτήρια του Μιλανέζικου Panettone. Παρασκευάζεται αποκλειστικά με προζύμι, χωρίς γλασάζ, πλούσιο σε κρόκο αυγού, διακρίνεται από το έντονο κίτρινο χρώμα στο εσωτερικό του. Συμβολίζει την Ευτυχία στον Άνθρωπο, γιατί περιέχει το Πορτοκάλι (Αγάπη), το Κίτρο (Υγεία) και την Σταφίδα (Ευμάρεια). Χωρίς Τεχνητά Αρώματα, Χρωστικές, Συντηρητικά και Γαλακτωματοποιητές (Ε471).

Ένα Panettone Αυθεντικό και Μοναδικό όπως τα συστατικά του: Είναι πράγματι φτιαγμένο με Βιολογική Σουλτανίνα Κρήτης, διάσημη από τα αρχαία χρόνια και το πολύτιμο Χαβιάρι Βανίλιας, προιόν μιας μιας μικρής παραγωγού της Μαδαγασκάρης.

Μαρία Ηλιάκη

Για το Panettone MiTo’21 χρειάζονται 72 ώρες παρασκευής, γιατί ωριμάζει σε διαφορετικές φάσεις. Όλα ξεκινούν από ένα ζωντανό πολυετές προζύμι, που χαρίζει την χαρακτηριστική μαλακή υφή αλλά και την πούσια δέσμη των αρωμάτων.

Οι πολυτελείς συσκευασίες του Panettone ΜιΤο’21 είναι εμπνευσμένες από liberty -style μοτίβα της αρχιτεκτονικής του Μιλάνο και πληρούν τις σύγχρονες απαιτήσεις περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, χρησιμοποιώντας 100% κομποστοποιήσιμο, eco-friendly χαρτί.

Μαριτίνα Χαλβατζή

Μαλαματένια Παλατσίδη

Μάρτζυ Λαζάρου, Δέσποινα Τσούτσα

Από την KAFEA TERRA: Νιόβη Καλλέργη (αντιπρόεδρος), Νίκος Κουγιουμτζής (commercial director), Φιλιώ Χατζηδάκη (sustainability & corporate affairs), Χρήστος Ζαμανάκης (education & quality director), Λήδα Αργυροπούλου (marketing director )

Λία Μπαρόλα, Ναταλία Αρσενικού

Καλλιόπη Αναγνώστη, Γεωργία Παπαστάμου

Μαριτίνα Χαλβατζή, Ναταλία Αρσενικού, Μαλαματένια Παλατσίδη, Φοίβη Κρυστάλλη

Η Νιόβη Καλλέργη μας συστήνει Panettone MiTo’21

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Τι καλύτερο από ένα καφεδάκι συνοδευόμενο από ένα λαχταριστό κομμάτι Panettone Classico by Mito’21

Panettone Classico by Mito’21

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Business