Σύλλογος «Ελπίδα»: Διαδικτυακή Εκδήλωση «Οι Ήρωες των ΜΕΘ – Ήρωες της Καρδιάς μας»

Με πρωτοβουλία της Προέδρου της «Ελπίδας» Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ο σύλλογος θέλησε να απευθύνει ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους γιατρούς και νοσηλευτές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, στους Ήρωες εκείνους που εδώ και έναν χρόνο δίνουν έναν σκληρό αγώνα απέναντι στην πανδημία.

Η ευγνωμοσύνη, η ελπίδα, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη που φωτίζουν το σκοτάδι της πανδημίας, πλημμύρισαν τη Διαδικτυακή Εκδήλωση με τίτλο «Οι Ήρωες των ΜΕΘ – Ήρωες της Καρδιάς μας» που πραγματοποίησε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». Με πρωτοβουλία της Προέδρου της «Ελπίδας» Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ο σύλλογος θέλησε να απευθύνει ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους γιατρούς και νοσηλευτές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, στους Ήρωες εκείνους που εδώ και έναν χρόνο δίνουν έναν σκληρό αγώνα απέναντι στην πανδημία.

Η Πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της εκδήλωσης

«Μέσα σε αυτό το βαθύ σκοτάδι, οι καρδιές και οι ψυχές όλων μας ζητούν απεγνωσμένα το φως και την ελπίδα. Την ελπίδα πως θα τα καταφέρουμε, και πως σύντομα η μεγάλη αυτή περιπέτεια θα τελειώσει. Την ελπίδα αυτή, που για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, δεν είναι μια απρόσωπη έννοια, αλλά έχει πια αποκτήσει πρόσωπο: Το πρόσωπο κάθε γιατρού και κάθε νοσηλευτή που καθημερινά αγωνίζεται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για την νίκη τής ζωής. ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ! Στα μάτια μου είστε πραγματικοί ήρωες. Γιατί έχετε ξεπεράσει τον ρόλο που σάς έχει δώσει η επιστήμη. Έχετε γίνει οι συμπαραστάτες, το στήριγμα, η οικογένεια, για τους ανθρώπους εκείνους που καλούνται να δώσουν μόνοι, μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, την δυσκολότερη ίσως μάχη τής ζωής τους. ΕΣΕΙΣ αυτή τη στιγμή κρατάτε τις κοινωνίες μας όρθιες, και το παράδειγμά σας, δίνει σε όλους μας, δύναμη και κουράγιο. Υποκλινόμαστε ταπεινά μπροστά σας. Εκ μέρους ολόκληρης τής οικογένειας τής ΕΛΠΙΔΑΣ, θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μας», ανέφερε συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη στην έναρξη της εκδήλωσης.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Μάλιστα, η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε πως το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» αποφάσισε να αποστείλει σε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές των ΜΕΘ ολόκληρης της χώρας ένα συμβολικό «Μετάλλιο Αγάπης και Ευγνωμοσύνης» για να τους ευχαριστήσει και να τους τιμήσει για το μεγάλο τους αγώνα. «Η απόφαση του Συλλόγου μας να προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ολόκληρης της χώρας, ένα συμβολικό «Μετάλλιο Αγάπης και Ευγνωμοσύνης», είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για όλα όσα καθημερινά κάνετε. Μια μικρή αναγνώριση της μεγάλης δικής σας προσφοράς. Θέλω να πιστεύω πως κάθε μετάλλιο δικό μας, της «ΕΛΠΙΔΑΣ», κλείνει μέσα του και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» της ελληνικής κοινωνίας. Μέσα από την καρδιά μου, και εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και κυρίως των παιδιών μας και των οικογενειών τους που ξέρουν τι σημαίνει «αγωνίζομαι για τη ζωή», σας ευχαριστώ!» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, κύριος Ιερώνυμος, καθώς και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κύριος Αναστάσιος, έστειλαν χαιρετισμό στην εκδήλωση εκφράζοντας τις θερμότερες ευχαριστίες τους στους «Ήρωες των ΜΕΘ». Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο μήνυμά του τόνισε πως οι εργαζόμενοι στις ΜΕΘ ενσαρκώνουν την πραγματική έννοια της φιλανθρωπίας: «Τον καιρό της πανδημίας είδαμε να αναδεικνύεται αλτρουϊσμός, αυταπάρνηση, συμπάθεια. Το είδαμε σε πολλούς, αλλά πρέπει να τονίσω, το είδαμε κυρίως στους εργαζομένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων μας. Έχω ήδη πει, ότι είναι εκείνοι που ξεχνούν ότι υπάρχουν, για να υπάρξουμε εμείς. Αυτό είναι αληθινή φιλανθρωπία. Φιλανθρωπία με πλήρες το εννοιολογικό φορτίο της αγάπης. Μιας αγάπης ανυπόκριτης και θυσιαστικής. Κάτι από την όντως Αγάπη, τον ίδιο τον Χριστό. Είναι βαρύς ο λόγος αλλά, αισθάνομαι ότι είναι δίκαιος».

Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, αναφερόμενος και στην προσωπική του περιπέτεια υγείας, ευχαρίστησε το προσωπικό της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: «Μαζί με την θερμή ευχαριστία μας, ολόψυχη αναπέμπεται η ευχή, «ο δε Θεός της υπομονής και της παρακλήσεως» να ενισχύει την αντοχή και να κατευθύνει τον νου και την καρδιά όλων όσοι αγωνίζονται για τη θεραπεία των νοσούντων και για την ανακάλυψη νέων μεθόδων, ώστε να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η φοβερή αυτή δοκιμασία. Η πανδημία Covid-19 που ταλαιπωρεί όλη την οικουμένη θα νικηθεί με μια παναθρώπινη αλληλεγγύη και επιστράτευση αγάπης. Όλοι καλούμεθα να μετάσχουμε σε αυτό τον αγώνα, στο μέτρο της ευθύνης και των δυνατοτήτων μας».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος αφού συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη για τη σπουδαία πρωτοβουλία, ευχαρίστησε από καρδιάς τους εργαζομένους στις ΜΕΘ για την προσφορά τους, μιλώντας και για τη δική του εμπειρία κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του με κορωνοιό: «Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια ελάχιστη αναγνώριση στους πραγματικούς ήρωες αυτής της υγειονομικής κρίσης: γιατρούς, νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό, όλους αυτούς που με αυταπάρνηση βρίσκονται εδώ και μήνες στην πρώτη γραμμή της μάχης για να σώζουν ζωές. Αυτό σας το λέει κάποιος, που όπως δυστυχώς πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας, βίωσε την περιπέτεια του κορωνοϊού από το κρεβάτι του νοσοκομείου… Σε εσάς που όταν γυρνάτε σπίτι σας τα χαράματα, μετά από ανεξάντλητες ώρες εφημερίας και ούτε μια αγκαλιά δεν μπορείτε να δώσετε στους δικούς σας. Όλους εσάς ευχαριστώ για την ανυπολόγιστη συνεισφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης… Η Ευρώπη είναι δίπλα σας».

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον χαιρετισμό του συνεχάρη την κυρία Βαρδιγιάννη και εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, ενώ την ευχαρίστησε για την συμβολική κίνηση της «ΕΛΠΙΔΑΣ» να αποστείλει ένα «Μετάλλιο Ευγνωμοσύνης και Αγάπης» στους γιατρούς και νοσηλευτές όλης της χώρας: «Θα ήθελα να χαιρετίσω με ιδιαίτερη τιμή την πρωτοβουλία της κυρίας Βαρδινογιάννη. Τη σέβομαι και την τιμώ για το έργο της και το έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη, δίπλα στις οικογένειές τους, δίπλα στον ανθρώπινο πόνο, δίπλα σε αυτούς που δεν μπορούν ή δεν έχουν. Κυρία Βαρδινογιάννη, σας ευχαριστούμε πολύ εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για όλη σας την ευγενική προσφορά όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα κάνετε ένα ακόμα βήμα λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζομένους των ΜΕΘ όλης της χώρας και στέλνοντας αυτό το συμβολικό «Μετάλλιο Ευγνωμοσύνης και Αγάπης».

Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε εσάς και βέβαια σε όλους τους ανθρώπους που δίνουν αυτή την μάχη απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό». Από την πλευρά του, ο Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας Επικεφαλής του LSE Health Ηλίας Μόσιαλος αναφερόμενος στο έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη και του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» τόνισε πως αυτά «αναγνωρίζονται από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας». Αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας στην χώρα μας ο κύριος Μόσιαλος ανάφερε πως «το ΕΣΥ αντιμετώπισε αυτή την πανδημία τραυματισμένο, μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση», όμως επεσήμανε πως «είμαστε σε καλύτερη φάση από αυτή που ήμασταν έναν χρόνο πριν». Σε ότι αφορά την πορεία της πανδημίας ο κύριος Μόσιαλος εκτίμησε πως «χρειάζεται να αντέξουμε λίγο παραπάνω. Υπάρχει κόπωση και είναι έντονη αλλά αν αντέξουμε μερικούς μήνες ακόμα θα αρχίσουμε να βλέπουμε φως στο τούνελ και χαλάρωση των μέτρων».

Ο Καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Πρύτανης ΕΚΠΑ Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος στον χαιρετισμό του μίλησε για τα σημαντικά αποτελέσματα των ΜΕΘ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ την περίοδο της πανδημίας: «Η περίοδος αυτή δοκίμασε το σύστημα υγείας της πατρίδας μας, αλλά ανέδειξε και την δύναμη που έχει η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Οι τρεις ΜΕΘ της Ιατρικής Σχολής έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να βρούμε τις θεραπευτικές προσεγγίσεις αυτής της ασθένειας. Για να φτάσουμε σήμερα σε ένα σημείο να μπορούμε να πούμε πως ναι οι ασθενείς που θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ, μπορεί να ανταπεξέλθουν και να έχουμε ποσοστά επιβίωσης ασθενών που μπορούν και συγκρίνονται με τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλο τον κόσμο», ενώ παράλληλα ο κύριος Δημόπουλος συνεχάρη τους εργαζομένους στις ΜΕΘ ολόκληρης της χώρας για την προσφορά τους. \

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου η οποία πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Ο κόσμος των ΜΕΘ: Στοιχεία-εμπειρίες-ανάγκες. Η επόμενη ημέρα». Η κυρία Κοτανίδου, εκ μέρους όλων των εργαζομένων στις ΜΕΘ ολόκληρης της χώρας, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη και τον «Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ» για την πρωτοβουλία τους και μίλησε αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας των ΜΕΘ, για τις οποίες είπε πως είναι «η καρδιά ενός νοσοκομείου, χωρίς τις οποίες δεν μπορούμε να έχουμε ένα ισχυρό σύστημα υγείας». «Αυτό που μου έκανε εντύπωση από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας ήταν το αίσθημα καθήκοντος, η έλλειψη φόβου και η ευθύνη με την οποία αντιμετώπισαν την κατάσταση, αυτή την άγνωστη κατάσταση, όλοι οι συνάδελφοι: γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές», είπε η κυρία Κοτανίδου αναφερόμενη στους εργαζομένους των ΜΕΘ, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά είπε αυτό το διάστημα εργάζονται σε «συνθήκες εκστρατείας». Η κυρία Κοτανίδου αναφέρθηκε και στην ιδιωτική πρωτοβουλία που ενίσχυσε το σύστημα υγείας το διάστημα της πανδημίας, ενώ τόνισε ακόμα πως όλο αυτό το διάστημα συνολικά έχει αναπτυχθεί ένα έντονο αίσθημα αλληλεγγύης σε ολόκληρη την κοινωνία και πως ο καθένας «ανεξαρτήτως δυνατοτήτων προσπαθεί να βοηθήσει τον διπλανό του». Παράλληλα, η κυρία Κοτανίδου επεσήμανε πως πια «η κοινωνία και οι πολιτικοί έχουν μάθει να ακούνε τους επιστήμονες», ενώ μίλησε αναλυτικά και για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση των ΜΕΘ και συγκεκριμένα τη βελτίωση της αναλογίας νοσηλευτικού προσωπικού, την πρόσληψη γιατρών που να είναι εξιδεικευμένοι στο αντικείμενο της ενταντικολογίας και την αναβάθμιση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των ΜΕΘ.

Αμέσως μετά τον λόγο πήραν γιατροί και νοσηλευτές από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ολόκληρης της χώρας οι οποίοι μίλησαν για τις εμπειρίες, τις αγωνίες και τις προσδοκίες τους προκαλώντας βαθύτατη συγκίνηση με τη δύναμη της ψυχής τους και τον αγώνα που δίνουν εδώ και έναν χρόνο απέναντι στον «αόρατο εχθρό». Η Ελένη Αιμονιώτου, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ της ΜΕΘ Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» μίλησε μέσα από την καρδιά της για τις πιο δυνατές της αναμνήσεις από τη δύσκολη περίοδο της μάχης με την πανδημία: «Δυστυχώς δεν θα ξεχάσω ποτέ τους ασθενείς που έχασα και στο δεύτερο κύμα οι ασθενείς αυτοί ήταν πολλοί. Και έχω κλάψει πάρα πολλές φορές για αυτούς τους ασθενείς γιατί χάνονταν μαζικά στο δεύτερο κύμα. Ευτυχώς υπήρχαν και οι ασθενείς εκείνοι που τα κατάφεραν. Ούτε αυτούς τους ασθενείς θα τους ξεχάσω. Δεν θα ξεχάσω τα μάτια τους, δεν θα ξεχάσω την ευγνωμοσύνη τους, την αγωνία τους αλλά και τα πρώτα λόγια που μας έλεγαν όταν τους αποσωληνώναμε , τις ευχαριστίες τους. Δεν θα ξεχάσω την 5χρόνη κόρη μου όταν την αντίκρισα μετά από δύο μήνες περίπου που είχαμε απομακρυνθεί μετά το πρώτο κύμα, όταν την αγκάλιασα πόσο μεγαλύτερη μου φάνηκε. Δεν θα ξεχάσω όταν με ενημέρωναν από το Νοσοκομείο πως το τεστ μου βγήκε αρνητικό και μπορούσα να βγω από την «φωλιά μου» και να δω την υπόλοιπη οικογένειά μου. Δεν θα ξεχάσω πόσο βίαια άλλαξε η ζωή μου, προσωπική και επαγγελματική».

Η Ελένη Παντελίδου, T.E.,MSc, Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης « Ιπποκράτειο», αναφέρθηκε στην μοναξιά των ασθενών που παλεύουν με τον COVID-19: «Αυτός που νοσεί αισθάνεται τεράστια μοναξιά. Δεν βλέπει οικεία πρόσωπα, παρά μόνο βλέπει ανθρώπους με διαστημικές στολές. Αυτές οι διαστημικές όμως στολές είναι οι άνθρωποι που καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη. Μέσα σε αυτές τις ανάγκες είναι και η ανάγκη της επικοινωνίας. Χρησιμοποιώντας τάμπλετ βοηθούν τους ασθενείς να μιλήσουν με τους οικείους τους».

Ο Ευάγγελος Λιάτσικος, Καθηγητής Ουρολογίας, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γ.Ν. Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» περιέγραψε την εμπειρία που βίωσαν στο Νοσοκομείο Πατρών, το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα νοσοκομεία στην χώρα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών με COVID-19. «Δεν θα ξεχάσω το πρώτο τηλεφώνημα πανικού. Έφτασε ένα λεωφορείο με κρούσμα και έπρεπε εκείνη τη στιγμή να αλλάξουν τα πάντα. Να οργανωθεί μια κατάσταση και ξαφνικά να μπούμε σε εμπόλεμη κατάσταση. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Η Μηλίτσα Μπιτζάνη, Πνευμονολόγος, Εντατικολόγος MD, PhD, Συντονίστρια Διευθύντρια της Α’ ΜΕΘ του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» περιέγραψε ποιο είναι το κίνητρο πίσω από την ανιδιοτελή προσφορά των εργαζομένων στις ΜΕΘ: «Σε ένα ποσοστό κινούμαστε από κεκτημένη ταχύτητα. Όμως πάντα το αποτέλεσμα μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά, το αίσθημα της επιβράβευσης. Η στιγμή που αποσωληνώνεις έναν ασθενή και τον ακούς να λέει τις πρώτες λέξεις, η χαρά που αισθάνεσαι είναι τεράστια. Κάτι σαν να γίνεται μια εσωτερική έκρηξη συναισθημάτων. Αυτό σε ωθεί να εργάζεσαι για να το ζήσεις ξανά».

Η Φωτεινή Φλίγκου, Αν. Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Πατρών μίλησε για την ηθική ικανοποίηση όταν ένας ασθενής τα καταφέρνει και τόνισε πως η ενίσχυση των ΜΕΘ με περισσότερα κρεβάτια όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να παραμείνει και μετά την λήξη της πανδημίας.

Η Ευφροσύνη Τσουράκη, Νοσηλεύτρια στο Γ.Ν. Χανίων « Ο Άγιος Γεώργιος» η οποία πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο, εξήγησε πώς αποφάσισε εθελοντικά να μεταβεί από την Κρήτη στην Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει με την αντιμετώπιση της πανδημίας: «Σκέφτηκα πως σπούδασα Νοσηλευτική και δουλεύω 25 χρόνια για να προστατεύω τη ζωή, επιπλέον πιστεύω ακράδαντα στην αλληλεγγύη και πως ο καθένας πρέπει να προσφέρει τον εαυτό του στην υπηρεσία του πάσχοντα. Αυτά σκέφτηκα και ένιωσα πως πραγματικά είχα ηθική υποχρέωση να υπερβώ τα όρια μου. Αυτό που θέλω να πω είναι πως το πιο δύσκολο δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, αλλά να ξέρεις κάθε φορά που βρίσκεται το καθήκον σου». Αμέσως μετά τον λόγο πήραν δύο αποθεραπευμένοι ασθενείς οι οποίοι μίλησαν από την πλευρά τους για τη σκληρή και μοναχική μάχη που καλούνται να δώσουν εκείνοι που νοσούν από κορωνοϊό.

Η Άννα Ροκοφύλλου, Δικηγόρος, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων μίλησε με μεγάλη συγκίνηση για την υποστήριξη που δέχτηκε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και τόνισε πως οι «οι ήρωες της εποχής μας είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές των ΜΕΘ» και ο Κώστας Κωστής, Καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Συγγραφέας περιέγραψε τα δύσκολα συναισθήματα που δοκιμάζουν την ψυχολογία του ασθενούς που νοσεί από κορωνοϊό. Συγκινημένη, ακούγοντας τα λόγια καρδιάς όλων των προσώπων, η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε κάθε έναν ξεχωριστά για όλα όσα καθημερινά κάνουν γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε πως μας «διδάσκουν τι σημαίνει Άνθρωπος». Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity