Ντένης Ηλιάδης: λαμπερή πρεμιέρα για την ταινία του Buzzheart

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Ντένης Ηλιάδης μας παρουσιάζει το Buzzheart, ένα αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ, στο οποίο υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στον θερινό κινηματογράφο «Αίγλη» στον κήπο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσία των πρωταγωνιστών και των συντελεστών του

Κωνσταντίνα Μεσσήνη, Γιώργος Λιάντος, Ντένης Ηλιάδης, Εβελίνα Παπούλα, Κλαούντιο Κάγια

Ο Ντένης Ηλιάδης επιστρέφει μετά από χρόνια ιδιαίτερα δυναμικά στον ελληνικό κινηματογραφικό χώρο, έχοντας αποκομίσει μια μεγάλη εμπειρία στις εμπορικές ταινίες στην Αμερική, και μας παρουσιάζει το Buzzheart, μια ταινία θρίλερ, που κρατά το ενδιαφέρον μας ψηλά από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ντένης Ηλιάδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Στον θερινό κινηματογράφο «Αίγλη» στον κήπο του Ζαππείου Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα του Buzzheart, παρουσία των πρωταγωνιστών και των συντελεστών του. Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ αλλά και για την πρώτη του ελληνική ταινία του σληνοθέτη μετά το Hardcore. Στο Buzzheart ο Ντένης Ηλιάδης υπογράφει τη σκηνοθεσία, αλλά και το σενάριο, με πρωταγωνιστές την Εβελίνα Παπούλια, τον Γιώργο Λιάντο, αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς, Κωνσταντίνα Μεσσήνη και Κλαούντιο Κάγια. 

Ντίνος Κωνσταντίνου, Μαλβίνα Σαραντίτη, Αθηνά Κωνσταντίνου, Μίνως Μάτσας, Ντένης Ηλιάδης

Το κοινό υποδέχτηκε, στο κατάμεστο θερινό σινεμά, ο Ντένης Ηλιάδης, ο οποίος αφού έδωσε τις δικές του ευχαριστίες, μίλησε για την επιθυμία χρόνων να κάνει αυτή την ταινία, καθώς και για τα επόμενα σχέδια του που αναμένονται πολύ ενδιαφέροντα. Κατόπιν, πήρε τον λόγο η παραγωγός της ταινίας, Αμάντα Λιβανού, η οποία αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες, κάλεσε ηθοποιούς και συντελεστές στη σκηνή. Μετά την προβολή το θερμό χειροκρότημα του κοινού ήταν η καλύτερη επιβράβευση για το νέο κινηματογραφικό εγχείρημα του Ντένη Ηλιάδη.

Αλίκη Μαρτίνου, Ντένης Ηλιάδη

Την εκδήλωση συνόδεψε η μπύρα Fischer, τα κρασιά ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ, το Meli Events, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν ο Εν Λευκώ. Η ταινία Buzzheart κυκλοφορεί στους κινηματογράφους σε όλη την Ελλάδα από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Νικόλας Ηλιάδης, Αλεξάνδρα και Αταλάντη Μαρτίνου

Λίγα λόγια για την ταινία
Μέχρι πού θα έφτανες για την αγάπη;

Το Buzzheart είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, σε σκηνοθεσία Ντένη Ηλιάδη (Hardcore, Το Τελευταίο Σπίτι Αριστερά), με πρωταγωνιστές τους Εβελίνα Παπούλια, Γιώργο Λιάντο, Κωνσταντίνα Μεσσήνη, και Κλαούντιο Κάγια.

Φαίη, Μαρία και Έλενα Μπαρμπαλιά

Ο Αργύρης, ένας ντροπαλός 19χρονος, γνωρίζει τη Μαίρη, μία κοπέλα τελείως έξω από τα κυβικά του. Της ζητά δειλά να βγουν και, προς μεγάλη του έκπληξη, αυτή δέχεται και τον καλεί αμέσως για ένα τριήμερο στο εξοχικό των γονιών της, όπου τον παρουσιάζει ως το αγόρι της.

Ιωάννα Μαρτίνου, Βασίλης Πατέρας

Οι γονείς της Μαίρης όμως, σύντομα του εκμυστηρεύονται πως η κόρη τους αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πως, προκειμένου να βεβαιωθούν πως ο Αργύρης είναι το κατάλληλο ταίρι για αυτήν, θα πρέπει να τον υποβάλλουν σε κάποια τεστ συμπεριφοράς. Η Μαίρη, από την άλλη, του εξηγεί πως η μητέρα της ήταν λαμπρή επιστήμων της πειραματικής συμπεριφορικής ψυχολογίας στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του ’70 και τον παροτρύνει να κάνει ό,τι του πουν.

Κωνσταντίνος Ζούλας, Θάλεια Καρτάλη, Τζόι Δταθοπούλου, Πηνελόπη Κατσάτου, Αλέξης Παπαχελάς

Έτσι μια σειρά τεστ συμπεριφορών (και ακόμα άλλων) ξεκινά, σχεδόν κωμικά στην αρχή – σύντομα όμως τα τεστ γίνονται όλο και πιο τρομακτικά και επικίνδυνα, ενώ σκηνές του παρελθόντος που έρχονται στο φως αρχίζουν να αποκαλύπτουν μία οικογενειακή δομή με εντελώς αντίθετες μεταξύ τους ισορροπίες.

Αλίκη Μαρτίνου, Ίλια Ρήγα

Ο Αργύρης γίνεται πειραματόζωο στο όνομα της αγάπης, προσπαθώντας να επιβιώσει. Κανείς, όμως, δεν είναι αυτό που φαίνεται και ενώ ένα σκοτεινό μυστικό αρχίζει να ξετυλίγεται, το τριήμερο στην εξοχή μετατρέπεται σε ένα πραγματικό πεδίο μάχης που θα τους σημαδέψει όλους.

Ο Ντένης Ηλιάδης με την παραγωγό της ταινίας, Αμάντα Λιβανού

Το τραγούδι της ταινίας Johnny and Mary ερμηνεύεται από τους The Man from Managra feat, και αποτελεί διασκευή του πρωτότυπου τραγουδιού του Robert Palmer (1980).

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Άννα Νταλάρα

Ντένης Ηλιάδης, Τάκης Κανελλόπουλος

Αλίκη Μαρτίνου, Μαρίνα Κωσταντακοπούλου

Χρήστος Λούλης, Έμιλυ Κολιανδρή

Φαίη Μπέη, Νίκος Κατσαρός

Κωστής Μαραβέγια, Τόνια Σωτηροπούλου, Ντένης Ηλιάδης

Ντένης Ηλιάδης, Νίκος Καραθάνος

Melia Kreling, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Εβελίνα Παπούλια, Σταύρο Πηλείδης, Αφροδίτη Λιάντου

Γιώργος Λιάντος, Αντώνης Μανιάτης, Εβελίνα Γουρνά, Κλαούντιο Κάγια, Κωνσταντίνα Μεσσήνη,Ντένης Ηλιάδης, Εβελίνα Παπούλια

 

Photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture