Εβίτα Λεβεντάκη- Emotional Reflections: μια ξεχωριστή έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Η ταλαντούχα ζωγράφος, Εβίτα Θηρεσία Λεβεντάκη, παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες την ατομική της έκθεση Emotional Reflections στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου. Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν» φιλότεχνοι, συλλέκτες, εικαστικοί και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων του νησιού, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τη δουλειά της.

Ελευθερία Γκούφα (επιμελήτρια έκθεσης), Βαγγέλης και Μαρίνα Καποπούλου, Στέλιος Γκαρίπης, Εβίτα Λεβεντάκη

Γέμισε από φιλότεχνους η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, οι οποίοι παραβρέθηκαν στα λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Εβίτας Θηρεσίας Λεβεντάκη με τίτλο: Emotional Reflections.

Μαρίνα Καποπούλου, Εβίτα Λεβεντάκη, Ντέλλα Ρούνικ

Η Εβίτα Λεβεντάκη γνωστή καλλιτεχνικά και ως «Thiresia», μέσα από τις ακρυλικές της αποτυπώσεις στον καμβά, προσεγγίζει καλλιτεχνικά τις αποδομημένες εικόνες του συνειδητού ή του ασυνείδητου.

Πέγκυ Ρίζου, Elena McDonald, Εβίτα Λεβεντάκη,  Τάσος Γούλας

Η ζωγράφος στην νέα ατομική της έκθεση Emotional Reflections θέτει την αναζήτηση του «νου και της ψυχής» στο επίκεντρο της ζωγραφικής της. Έργα μεγαλύτερων ή μικρότερων διαστάσεων, αποδομημένες εικόνες, χειρονομιακές αποτυπώσεις στον καμβά, μέσα από ένα ώριμο εικαστικό διάλογο, προσκαλούν τον θεατή να ανακαλύψει τη ματιά του ζωγράφου πίσω από αυτά. Να αντιληφθεί το στόχο της δημιουργού να  ερμηνεύσει και να καταγράψει καλλιτεχνικά αυτό που αισθάνεται όσο πιο ειλικρινά και πιστά μπορεί.

Μαρίνα και Βαγγέλης Καπόπουλος

Λίγα λόγια για την Εβίτα Λεβεντάκη

Μετά από πολυετή μαθητεία στο σχέδιο και τη ζωγραφική, αποφάσισε να αφιερωθεί πλήρως στη ζωγραφική και πλέον σήμερα έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Ντέλλα Ρούνικ, Τάσος Γούλας

Η  Εβίτα Λεβεντάκη δηλώνει πως η απόφαση να ασχοληθεί αποκλειστικά με την τέχνη είναι θέμα εσωτερικής ανάγκης και αναζήτησης, ενώ πάντα προσπαθούσε να συνδυάζει τη ζωγραφική με την προσφορά στον συνάνθρωπο. Γι’ αυτό και έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει μέρος των εσόδων της έκθεσης της για τους σκοπούς του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» της Αλεξάνδρας Μαρτίνου.

Γιάννης Γρατσίας, Πελίνα Θεμελή, Σπύρος Σπυριδωνίδης

EVITA LEVENTAKI/THIRESIA
«EMOTIONAL REFLECTIONS”
Επιμέλεια Έκθεσης:Ελευθερία Γκούφα

Για σχετικές πληροφορίες για τα έργα της Εβίτα Θηρεσία Λεβεντάκη: IG:@thiresia_art Email:thiresia.art@gmail.com

Πέγκυ Ρίζου, Elena McDonald

Στέλιος Γκαρίπης, Αθανάσιος Αγορογιάννης

Ντέλλα Ρούνικ

Μαρία Μαυρίκου, Pierre Callousian, Ελευθερία Γκούφα

Ελευθερία Γκούφα (επιμελήτρια έκθεσης), Βαγγέλης και Μαρίνα Καποπούλου, Στέλιος Γκαρίπης, Εβίτα Λεβεντάκη

Photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture