Amara – Own The Horizon: Λαμπερά εγκαίνια στη Λεμεσό
Το εντυπωσιακό opening του νέου και μοναδικής πολυτέλειας ξενοδοχείου Amara πραγματοποιήθηκε με μια αξέχαστη τριήμερη εκδήλωση. Εκλεκτοί καλεσμένοι από την Κύπρο και το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ξεχωριστές υπηρεσίες τη νέας εντυπωσιακής ξενοδοχειακή μονάδα που κοσμεί τη Λεμεσό.
Με ένα τριήμερο εορταστικό κάλεσμα το ξενοδοχείο Amara στη Λεμεσό πραγματοποίησε τα λαμπερά εγκαίνια του που σήμαναν την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στον κλάδο της φιλοξενίας στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Κύπρου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί ένα σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο και τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου με μεγάλο αριθμό υψηλού εισοδήματος επισκεπτών και κατοίκων.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου με το Amara να υποδέχεται τους επισκέπτες του με ένα μοναδικό πάρτι στο εστιατόριο Armyra by Papaioannou. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ξενοδοχείο, να ανακαλύψουν τον δουλεμένο και κομψό σχεδιασμό του –από το λόμπι μέχρι το μπαρ και τα signature εστιατόρια Matsuhisa Limassol, Ristorante Locatelli και Armyra by Papaioannou, και να απολαύσουν την εκπληκτική πανοραμική θέα που προσφέρει προς τη θάλασσα και τον ανοιχτό ορίζοντα της Μεσογείου.
Την επομένη Σάββατο ακολούθησε η επίσημη τελετή των εγκαινίων παρουσία του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του Γιώργου Βασιλείου, του διευθύνοντα συμβούλου της Stademos Hotels Δήμου Δημοσθένους, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των διακεκριμένων chefs Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa, Giorgio Locatelli και Γιώργο Παπαϊωάννου, του διευθυντικού προσωπικού του ξενοδοχείου, καθώς και πλήθους εκλεκτών καλεσμένων από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημοφιλών προσωπικοτήτων, αλλά και εκπροσώπων των media από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, και την Κύπρο.
Στην ομιλία του ο κ. Δημοσθένους ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Amara είναι σχεδιασμένο για τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, που μπορούν εδώ να απολαύσουν ένα ολότελα νέο επίπεδο ταξιδιωτικής πολυτέλειας. Είναι μία σύγχρονη οπτική έκφραση πολιτιστικών επιρροών και αρχιτεκτονικών καινοτομιών, όπου το μπλε της θάλασσας της Μεσογείου απλώνεται λαμπερό, χαρίζοντας μια θέα που προσφέρει την αίσθηση ότι μπορείς κυριολεκτικά να κατακτήσεις τον ορίζοντα».
Στη συνέχεια οι καλεσμένοι απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό χορευτικό σόου από παγκοσμίως αναγνωρισμένους ακροβάτες μέσα στην πισίνα του AMARA, προκαλώντας την έκπληξη του κοινού. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο γνωστός βιρτουόζος και multi-instrumentalist Victor Espinola, και η δημοφιλής Ολλανδή τραγουδίστρια Glennis Grace, εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους. Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε ο Γιώργος Ντάβλας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης , οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν μερικές από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη βραδιά των εγκαινίων από τους διάσημους chefs και των τριών εστιατορίων. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό σόου από πυροτεχνήματα, καθώς και ένα αξέχαστο πάρτι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η τριήμερη εκδήλωση των εγκαινίων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με συνέντευξη Τύπου παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Stademos Hotels, Δήμου Δημοσθένους, του γενικού διευθυντή του Amara, Xavier Jolivet, και των διακεκριμένων chefs, Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa, Giorgio Locatelli και Γιώργο Παπαϊωάννου.
Ο παγκοσμίως βραβευμένος Ιάπωνας Nobu Matsuhisa, ο οποίος επισκέφθηκε το AMARA για να πραγματοποιήσει παράλληλα το πρώτο «Nobu Food Festival» μεταξύ 20 και 22 Οκτωβρίου, μίλησε για την καινοτόμο προσέγγισή του στη μαγειρική τέχνη και τις νέες γεύσεις που θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν οι επισκέπτες στο εστιατόριο Matsuhisa Limassol.
Στον γευστικό αντίποδα βρίσκεται η ιταλική κουζίνα του Ristorance Locatelli, που ιδρύθηκε από τον Giorgio Locatelli. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef, σύστησε τους παρευρισκόμενους στο όμορφο μενού του εστιατορίου και την εντυπωσιακή λίστα κρασιών του, ενώ μίλησε και για το «Giorgio Locatelli Culinary Journey» που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 24 Οκτωβρίου, με εκλεκτά πιάτα ιταλικής γεύσης και μοναδικής αυθεντίας.
Τέλος, ο διακεκριμένος Γιώργος Παπαϊωάννου, ο μετρ της τολμηρής θαλασσινής κουζίνας, μίλησε για το δημιούργημα του, το Armyra by Papaioannou. Ένα εστιατόριο με μεσογειακές γεύσεις, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά που συνυπάρχουν με άλλες νόστιμες λιχουδιές φτιαγμένες με εκλεκτά και προσεγμένα ντόπια υλικά.
Μετά την ολοκλήρωση της Συνέντευξης Τύπου ακολούθησε brunch στο ξενοδοχείο, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Matsuhisa «Sake Ceremony», στα πλαίσια των εγκαινίων του εστιατορίου, όπου για καλοτυχία θρυμματίστηκε ένα βαρέλι του sake και οι προσκεκλημένοι σερβιρίστηκαν το ποτό σε ειδικά σχεδιασμένα, σφαιρικά ποτήρια, τα οποία κράτησαν και σαν αναμνηστικά δώρα από το event.